Op deze pagina alle info voor de bouwploegen (groot en klein) voor de Optocht in Gemonde.

De inschrijving voor de Optocht in Gemonde 2024 is gesloten
Mocht je onverwacht toch nog willen inschrijven neem dan contact op met penningmeester@mullukzuipertjes.nl

Voor wagens voortgetrokken door een gemotoriseerd voertuig is een WA-verzekering voor Praalwagens in de basis verplicht, echter ons is ter ore gekomen dat een aantal verzekeraars een clausule met de 'praalwagen dekking' tegenwoordig weer zijn gaan clausuleren op de verzekering van het trekkende voertuig. Is dat het geval, dan is een aparte dure Praalwagenverzekering niet nodig. Informeer hier goed naar bij je verzekeringsadviseur. Het doel is dat je goed verzekerd bent, niet alleen je voertuig, maar ook de mensen die erop staan, het publiek etc, etc. Bij twijfel of je de juiste verzekering hebt, laat het ons tijdig weten!

Voor vragen mbt verzekeren kan je terecht bij bijv. een van onze Gemondse verzekeringskantoren.

Het bijwonen van de Optochtvergadering op maandag 5 februari 20:00 Kloosterzicht is verplicht.  

Aanwezigheid bij de Optochtvergadering van tenminste de chauffeur is een verplicht onderdeel van je inschrijving. Tijdens de Optochtvergadering zal de chauffeur een Chauffeursverklaring ondertekenen. Tijdens de Optochtvergadering worden jullie nader geinformeerd over de nieuwe optochtroute alsmede aanrijdroutes.

Je kan de Chauffeursverklaring hier downloaden.

Het Optochtregelement kan je hier downloaden en lezen.

Wist je dat:

- Wij voor jeugdgroepen die willen bouwen een stimulerings subsidie bijdrage (lees: geld) beschikbaar hebben. Wil je hier meer over weten wat er mogelijk is, stuur een mail naar penningmeester@mullukzuipertjes.nl

- Bloaskappellen/Muziekskes doen gratis mee, neem contact op voor aanmelding met penningmeester@mullukzuipertjes.nl

- Mocht je in de vragen hebben over de verzekering, stuur je vraag naar penningmeester@mullukzuipertjes.nl
 

Mogelijke categorien voor de optocht:

Loopgroepen:
12- jaar; kosten gratis; de begeleiding mag in themakleding meelopen, gejureerd wordt op de kinderen. 

12 -18 jaar; kosten € 11; de gemiddelde leeftijd is tussen de 12 - 18; er is geen volwassen begeleiding

18+ jaar; kosten € 11; de gemiddelde leeftijd is 18+

Wagens:

18- jaar; kosten € 26; de gemiddelde leeftijd is 18-, maximaal 50% van de deelnemers mag 18+ zijn, begeleiding mag in themagekleed zijn, jurering op basis van 18- deelnemers

18+ jaar; kosten € 26; de gemiddelde leeftijd is 18+

 ** Voor het berekenen van de gemiddelde leeftijd tel je de leeftijd van alle deelnemers op de datum van de optocht bij elkaar op en deel je deze door het aantal deelnemers.

Voor Wagens 18+

De Mullukzuipertjes stellen de mobiele discotheken/rijdende kroegen/herriewagens/inkoopwagens minder op prijs in de optocht. Deze ‘wagens’, meer mobiele discotheken met te harde muziek, volgeladen met jeugd die te veel drinken en overlast veroorzaken, zijn voor onze optocht en voor ons publiek geen aanwinst.

De vergunningverlener van onze optocht (de gemeente) stelt meer en meer eisen op gebied van veiligheid, geluidsoverlast, toelaatbaar gedrag, alcohol, etc. Voldoen wij hier niet aan, dan raken wij onze vergunning kwijt.

Hoe wordt er bepaald wie mag meedoen? Wij gaan alle aangemelde Wagens 18+ bezoeken in de laatste week/weken voor de optocht. Hierbij wordt informatie verzameld over jullie als groep en foto’s gemaakt van de wagen. Met deze informatie gaat de Optochtcommissie uiteindelijk bepalen of een groep mag meedoen (of niet).

Ons uiteindelijke doel is om meer en meer toe te groeien naar loop- en praalwagengroepen die een vorm van carnavalesk straattheater brengen. Te denken valt aan: kies muziek wat past bij het thema van je wagen, loop rond je wagen mee in plaats van er met zijn allen op te zitten. Betrek het publiek bij je wagen en voer interactie met ze. Zo hebben jullie en het publiek een leuke optocht!

Ben je geen rijdende discotheek annex kroeg met te luide muziek, dan hoef je je geen zorgen te maken, jullie blijven van harte welkom, samen maken wij er een mooie optocht van! Wil je voorkomen dat je uitgesloten wordt van deelname zorg dan dat je niet door de Optochtcommissie als rijdende discotheek/kroeg gezien kan worden! Bij twijfel of vragen kan je die altijd stellen, maar doe dit dan zo snel mogelijk.

Handige tips voor de veiligheid rond het bouwen van Carnavalswagens kan je hier lezen.